PŘESVĚDČIVÉ VÍTĚZSTVÍ ŽÁKŮ V JAROŠOVĚ

23.09.2013 03:44

NEDĚLE 22. 9. 2013 OP Žáků


SLAVOJ JAROŠOV - TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV 1 : 4  (0:2)

Sestava: Srník Ondřej – Stojaspal Adam, Kundrata Michal, Kelíšek Martin, Hlinský Jakub – Daněk Michal, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek – Lekeš Filip, Bachůrek Leo
Brulík Marek

Střídali: Mikliš Vít, Řehák Karel

Branky: Lekeš Filip 2 (0:3, 0:4), Daněk Michal (0:1), Brulík Marek (0:2)

Na podmáčeném a kluzkém trávníku v Jarošově kluci opět dokázali, že jejich touha po vítězství nevyprchala. Potěšitelné bylo i to, že plnili příkazy a rady trenérů.
Už ve 4. minutě máme první vyloženou šanci. Tom ale míjí prázdnou domácí branku, kterou hájí, v této soutěži netypicky, dívka. A dost dobře, nutno přiznat.
O minutu později ale ten samý hráč odstupuje, s bolestivou grimasou v obličeji, ze hřiště. Bolest tříselního svalu mu nedovoluje běhat. A tak je třeba přeskupit rozestavení hráčů, přejít na jiný styl hry. Bohudíky se po ošetření Tom po čase do boje vrací.
Zhruba do 15. minuty je hra vcelku rozháraná, s nepřesnostmi na obou stranách. Pak už ale začínají mít navrch naši kluci.
V 17. minutě se Filip prokličkoval až do vápna, ale střela jde vedle.
O dvě minuty je už ale veselo. Po další Fildově „kličkijádě“ se míč dostává před Míšu Daňka a ten nezaváhal. Prudkou střelou otevírá skóre – 0:1.
Zhruba za deset minut ale pohrozili i domácí. Střela zpoza vápna končí na tyči Ondrovy branky. Byla to jejich nejnebezpečnější akce za poločas. Jinak se dostali jen k dalekonosným střelám, které Ondra kryje.
Ke konci první půle ale znovu přichází chvíle našich hráčů. Už několikátý pokus Marka Vaškovice razítkuje tentokrát břevno svatyně domácích. Síť v ní rozvlnil, těsně před přestávkou, Marek Brulík. Opět Filipův únik, vyražená střela a Marek balon „uklízí“ za záda brankářky – 0:2.
Druhá půlka je zprvu z naší strany, už tradičně, dost nervosní. Kluci moc chtějí a z toho pramení chyby a nepřesnosti. A i žlutá karta pro Michala Kundratu za „řeči“. Přísný a spravedlivý sudí ji o chvilku později uděluje, za ten samý přestupek, také domácímu hráči.
Po deseti – dvanácti minutách už ale opět na hřišti vládnou žlutí. Ale šance Toma, Marka Vaškovice i Leoše zůstávají nevyužity. Leošova branka nebyla pak uznána pro ofsajd. Domácí hrozí znovu jen střelami z dálky.
Čtvrt hodinu před koncem dostává Filip od Marka Vaškovice nádhernou přihrávku a po sólu neomylně zakončuje – 0:3.
O pár minut později, po samostatné akci, Filip znovu jásá – 0:4.
Škoda, že naše obrana dovolila ke konci únik nejšikovnějšímu hráči domácích, který upravuje skóre na 1:4.
Byl to dnes Filipův zápas. Objevoval se u všeho podstatného, co se na trávníku dělo. Jako správný kapitán táhl mužstvo. A všichni ostatní mu zdatně sekundovali.
Tak uvidíme, co s touto „mašinkou“ udělá derby s Nivnicí příští týden.

Josef Srník  

FOTO