PROHRA ŽÁKŮ S VEDOUCÍM TÝMEM TABULKY

29.09.2013 18:21

Neděle 29. 9. 2013     OP žáků

TJ SOKOL Újezdec – Těšov -TJ Nivnice   3 : 4  (2:2)

Sestava: Srník Ondra – Stojaspal Adam, Kundrata Michal, Dvořák Lukáš,
               Hlinský Jakub – Daněk Michal, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek
- Lekeš Filip ©, Bachůrek Leo – Bachůrek Štěpán

Střídali: Brulík Marek, Řehák Karel, Mikliš Vít

Branky: Vaškovic Marek (1:2), Bachůrek Štěpán (2:2), Lekeš Filip (3:4)

Bojovnost – za jedna, odvaha – za jedna, nasazení – za jedna, vyvarování se chyb - bohužel tři mínus. Celkový dojem – výborný výkon. Kluci mohou být na sebe pyšní.
Všichni se na dnešní souboj velice těšili. Nažhavený tým měl v plánu minimálně bod urvat. A byli jsme od něho jen malinký kousek.
Málokdy se stává, aby po prohraném zápase poražené družstvo vlastní fanoušci chválili. Aby soupeř přiznal, že se na body nemínil tak nadřít.
V zahajovacích minutách předvedli Marek Vaškovic s Filipem Lekešem několik krásných narážeček s rychlým postupem na bránu hostí. Zakončení, bohužel, scházelo.
Pak přišly chvíle Nivnice. Čtvrthodinu byli naši pod tlakem a navíc strašně ustrašení.
A přišel trest. V 5. minutě zaspala obrana na půlící čáře a soupeř toho dokázal využít – 0 : 1.
O necelých deset minut později Michal Kundrata nešťastně sráží míč za Ondrova záda – 0 : 2.
Naši ale neschovali hlavy do písku. Navíc je do boje hnalo i bouřlivé publikum.
A výsledek se dostavil.
Po rohu Filipa v 17. minutě krásně míč do sítě usměrňuje Marek Vaškovic – 1 : 2!
Najednou je k vidění úplně jiný fotbal. Nádherný z obou stran.
Pět minut před poločasovým hvizdem se trefuje Štěpán Bachůrek 2 : 2. Předcházel tomu závar před brankou hostí, který načal svou akcí Filip Lekeš. Naši se snaží dostat míč do sítě, tím šťastným je nakonec Štěpán. V momentě je zasypán klubkem spoluhráčů. 
Když pak Ondra skokem pod nohy likviduje šanci hostů, jde se do kabin za nerozhodného stavu.
Po přestávce boj pokračuje. Jenže další dvě naše chyby nahrávají hostům. Adam nedostatečně odkopává míč a soupeř z brejku otáčí skóre ve svůj prospěch. O čtyři minuty později neudržel Ondra míč (prý mu odskočil na drnu), ten se kutálí kolem brankové čáry. Kája Řehák ho skluzem odkopává. Jenže přes jeho nohu přepadává hostující útočník – penalta. A bezpečně proměněná – 2 : 4.
Pár minut zklamání a pak znovu hlavy nahoru.
V 55. minutě Filip, po Tomášově přihrávce, snižuje – 3 : 4.
Drama graduje. Trošičku se na něm podílí svými výkony i mladý sudí. Na něho ale vinu svádět nejde. Na rozhodování má vždy jen zlomek sekundy. A buďme rádi, že má zápasy kdo pískat.
Nivničané poslední minuty kouskují hru, snaží se udržet výsledek za každou cenu. Zlobit se nemá cenu. Vždyť být to obráceně, děláme to samé.
Ztráta bodů mrzí. A dlouho asi ještě bude. Ale stydět se není za co. Zápas od zápasu kluci dokazují, že jsou lepší a lepší.
Do mužstva bez problému zapadl Lukáš Dvořák, který má u nás půlroční hostování z ČSK Uh. Brod. Dnes ve stoperské dvojici zastoupil nemocného Martina Kelíška.
Za týden se můžeme těšit na další prestižní souboj. V neděli ráno hrajeme v Šumicích.   
V celé té nervositě jsem zapomněl popřát k dnešním jmeninám oběma Michalům (mimochodem oba nastoupili se zdravotními potížemi). Takže kluci: hodně štěstí v životě, ve škole a taky ve fotbale!
Ani na focení nějak nebylo kdy…

Josef Srník

FOTO