Propadák v Napajedlích

09.04.2019 16:11

TJ FS Napajedla - TJ Sokol Újezdec-Těšov 5:1 (2:0)

Převzato z internetových stránek FS Napajedla:

 

17. kolo 1. A tř., sk. B – sobota 6. dubna 2019 od 15:30 – UT Baťov-Otrokovice

Branky:  23´ D. Bartoň, 41´ R. Holomek, 49´ J. Laciga, 51´ M. Dvořáček, 53´ vlastní (J. Kročil) – 56´ R. Vacula

Rozhodčí:  J. Korch – S. Toman, T. Dokoupil

ŽK:  1 : 4  (82´ J. Balážik – 61´ J. Gazdík, 73´ J. Liška, 80´ F. Lekeš, 86´ J. Lekeš)

Rohy:  7 : 6

Diváci:  93

 

Sestava Napajedel:  J. Balážik – P. Koutník, M. Němec, M. Holomek, R. Bůžek – O. Haša (78´ K. Saibert), J. Laciga, M. Dvořáček, R. Foral – D. Bartoň, R. Holomek (83´ D. Brauner). Připraveni: L. Koutník, T. Plachý, M. Hudák. Trenér:  J. Pospíšil. Vedoucí mužstva:  J. Lysoněk.

Sestava Újezdce-Těšova:  Jiří Pochylý – M. Šmíd (46´ J. Kročil), J. Liška, M. Kobzinek, J. Gazdík – P. Indra, A. Červinka, F. Lekeš, Jan Pochylý (83´ R. Katrňák) – P. Škařupa, R. Vacula (65´ J. Lekeš).  Připraven:  M. Zábranský. Trenér: Ing. P. Červinka. Vedoucí mužstva: R. Mikliš.

Aktuálně poslední Újezdec v zimě významně posílil o svého exligového rodáka Bronislava Červenku a už výsledky v zimní přípravě, kdy mimo jiné porazil i týmy KP Štítnou a Nevšovou, budily oprávněný respekt. Také do jarních odvet v Ořechově vstoupil vítěznou nohou, ale před týdnem o téměř jistou výhru nad zálohou Viktorie Otrokovice přišel v posledních sekundách a nakonec nezvládl ani penaltovou loterii. Také na Baťov, kam se Napajedla kvůli rekonstrukci šaten dočasně uchýlila, necestovali svěřenci trenéra Petra Červinky bez vítězných choutek. Museli se však vyrovnat s absencí tří hráčů základní sestavy, a to právě B. Červenky, jenž zrovna koučoval svoji Kroměříž v derby MSFL proti Hulínu, dále zkušeného univerzála K. Slintáka a mladého pravého beka P. Konečného. Mužstvo Fatry si však po předchozí rekordní výhře nad Ořechovem rovněž brousilo zuby na další lákavé sousto. Navíc mělo tomuto soupeři co oplácet, neboť koncem prázdnin u Olšavy nováčkovi nečekaně podlehlo 1 : 3…

Sebevědomí mladíci Újezdce zezadu dirigovaní matadorem M. Kobzinkem od prvních minut hýřili aktivitou. Už ve 3´ vytěžili trestný kop, který však A. Červinka z 18 metrů zamířil příliš vysoko. Ve 13´ domácí brankář J. Balážik neodhadl centrovaný míč, ale naštěstí jej konečky prstů stačil vytěsnit a pro číhajícího R. Vaculu už bylo těžké z úhlu zamířit mezi tyče. Po rozpačitém vstupu konečně přišli ke slovu i domácí. V 15´ M. Dvořáček z precizně rozehraného rohového kopu však D. Bartoně našel v nedbalkách a míč z jeho hlavy koníkem doskákal až nad břevno. Vzápětí znovu odpověděli hosté, průbojný Jan Pochylý však své sólo do šestnáctky nedotáhl do konce a před dobíhajícím R. Vaculou gólman J. Balážik stačil míč bezpečně lapit. Do té doby poněkud neurovnaná a oboustranně nervózní partie však teprve začínala nabírat grády. Ve 23´ J. Laciga levačkou nádherně přenesl hru na opačnou stranu, kde si pak R. Foral pohrál s obráncem M. Šmídem a přesným centrem zleva našel hlavu tentokrát už připraveného D. Bartoně – 1 : 0! Parádní fotbalový moment už úplně odbrzdil napajedelskou ofenzívu a jedna pohledná akce střídala druhou. Nejzaměstnanějším mužem se tak rázem stal hostující brankář Jiří Pochylý, jenž v průběhu další čtvrthodiny čelil hned několika nebezpečným situacím. Ale ve 41´ už kapituloval podruhé, když nezvykle uvolněně hrající R. Foral ve stylu a lá futsal prošel z levé strany přes tři bránící hráče jako nůž máslem a nezištně před prázdnou bránu nahrál úplně volnému R. Holomkovi – 2 : 0!

Jestliže závěr prvního poločasu přinesl dva krásné góly po skvěle vypracovaných akcích domácích borců, tak začátek toho druhého na to jen navázal a navíc obávaného soupeře i definitivně zlomil. Už ve 49´ se po centrovaných přihrávkách M. Dvořáčka zprava a R. Forala z opačné strany ocitl míč na hranici šestnáctky před J. Lacigou a ten jej pohotově levačkou napálil přímo do horního růžku Pochylého svatyně – 3 : 0! O dvě minuty později si na pravé straně obránce P. Koutník počínal jak věhlasný Alberto Juantorena v době největší slávy, upláchl svým protivníkům a centrem do vápna způsobil v obraně Újezdce pořádný průvan. K odraženému míči se na své oblíbené parketě dostal M. Dvořáček a rovněž levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě – 4 : 0! Dílo zkázy za další dvě minuty dokonal samotný soupeř, když střídající J. Kročil pod tlakem presujícího D. Bartoně zahrál dlouhou „malou domů“ tak nešikovně, že jej bezmocný gólman Jiří Pochylý mohl už jen vylovit ze sítě – 5 : 0! Dokonalou napajedelskou euforii krátce nato narušil až jediný gól hostů, který v 56´ po předchozím zákroku na špílmachra J. Lacigu na hranici regulí a následném rychlém přečíslení vsítil hostující forvard M. Vacula, jenž s přehledem pod břevno vrátil míč vyražený J. Balážikem po předchozí tvrdé ráně Jana Pochylého z dálky – 5 : 1! Poslední třetina zápasu už nic poutavého nepřinesla.

 

Komentář trenéra Petra Červinky:  Bohužel nám oproti minulému týdnu chyběli opět tři hráči a v utkání, ve kterém jsme mohli překvapit jsme zcela propadli. Domácí nás převálcovali v záložní řadě a až na 15 minutový aktivní úvod a posledních 20 minut, kdy se utkání spíš dohrávalo, jsme tahali za kratší konec. Prohrávali jsme většinu soubojů, ztráceli jsme jednoduché balony a hlavně v první půli jsme se uchýlili pouze k nakopávaným míčům. Čeká nás pořád 10 mistráků a boje o 30 bodů, ze kterých musíme urvat aspoň 2/3 bodů. Nyní nás čeká nadstandardní soupeř z Osvětiman, jehož dres obléká 8 hráčů ze Slovácka.