ROMANOVA ZÁŘIJOVÁ ANABÁZE

15.10.2021 04:24

BTM Praha 2021 -dorost U17 Velká cena Jižního Města

Od 10.9 do 12.9.2021 se v Praze  tradičně „otevřel“ seriál republikových bodovacích turnajů.

Od letošní sezony byly věkové kategorie přerozděleny podle evropského a světového standardu na U13,U15,U17 a U19. (kategorie nejmladších U11 byla osamocena a snížena na pouze 4 turnaje v jiných termínech)

Byla to naše už třetí „pražská“ účast a mimořádná především v tom, že poprvé jsme byli zařazeni do turnaje dorostu U17, do kategorie A.

Los nám samozřejmě určil nejnižší nasazení a tyto soupeře: Jedničkou ve skupině byl Jaroslav Bača s Baníku Havířov (5.), dvojkou byl Luboš Šorm TJ Tatran Hostinné(14.) a trojka Jakub Makara ze Slaného.(nas.25/36). Výkonnost všech těchto hráčů byla nad síly Romana a ani v jednom ze zápasů jsme bohužel nebyli schopni eliminovat jejich rychlost, razantnost a technickou vyspělost.Byly z toho 3 prohry 0:3, kdy v každém zápase se nám v jednom setu dařilo držet krok, ale to samozřejmě nestačilo.

Čekal nás pavouk útěchy. Tam jsme narazili na o dva roky staršího Jakuba Svojanovského z Ústí nad Orlicí, se kterým Roman před rokem vyhrál dramatický zápas v Jaroměři. Jestliže jsme v Jaroměři měli štěstí, tak tady jsme ho měli dvojnásob. Roman první set celý prohrával, a to až o 3míče, ale skvělou koncovkou set otočil na 15:13 a vedl 1:0. Další dva sety se ovšem Svojanovský  výrazně zlepšil a i když Roman nehrál špatně, tak především vynikajícím blokem a výborným servisem dokázal Romana přehrát (-4,-4). Prohrávali jsme 2:1. Ani čtvrtý set nevypadal dobře. Roman nemohl Svojanovského prostřelit topspinem a prohrával už 6:2. Ale opět skvělá Romanova koncovka, kdy ubral z razance topspinů a to začalo překvapivě dělat Svojanovskému problémy a výsledkem 11:8 se šlo do rozhodujícího 5.setu. Ve vyrovnaném klíčovém setu šel v závěru Roman do tří mečbolů a ten třetí nakonec uhrál 11:9 a zopakoval vítezství 3:2.

V dalším zápase nastoupil proti Janu Lisztwanovi z KST Ostrava. Opět soupeř z kategorie hráčů, který svou výkonností,  stejně jako soupeři ve skupině, nezadržitelně míří do ligy. Kromě jednoho vyrovnanějšího setu nám jinak nedal šanci a byla z toho prohra 0:3. Ale i tak z toho bylo naše nejlepší umístění v dorostu A – 34.až 42.místo.

 

Našeho hlavního turnaje U15, kde jsme měli hájit naši 24.příčku žebříčku, jsme se kvůli neznámé chybě registračního systému, nemohli zúčastnit. Řeším s příslušnými orgány ČAST.

FOTO

 

O týden dříve 4.-5.9.2021 jsme zahájili i Krajské bodovací turnaje mládeže a to turnaji v Ostrožské Nové Vsi. Roman obsadil v kategorii OPEN (do 19ti let) 5.místo. Ve své kategorii byl 3. za Matějem Kolečkářem z Hluku a za překvapivým vítězem, teprve 11tiletým talentem Filipem Račákem z KST Zlín. (Ten je dokonce z ročníku 2010 aktuálně nejlepším hráčem v republice.)

Z dalších našich hráčů obsadil David Surý 28., Kresta Patrik 56. a  Kočica Radek 60.místo z 84 startujících.

 

Další naší událostí by mělo být odložené Mistrovství ČR U15 z minulé sezony v Havířově, kde ovšem potřebujeme krajskou nominaci.

Potom 9.-10.10.2021- 2.KBTM v Hluku a dále následuje 16.-17.10.- 2.republikový BTM v Ostravě a Havířově.

 

Pavel Lekeš, trenér