TJ Sokol Újezdec-Těšov - FC Morkovice B 3:2np. (1-1)

04.06.2018 12:25
VÍTĚZNÉ PENALTY
 
Sotva jsem se minulý týden v článku zmínil, že jsme poslední mohykáni ve všech krajských třídách a jako jediní jsme nekopali penalty, tak v neděli to přišlo :-)). Remíza s posílenou rezervou Morkovic o 6 hráčů kádru župního přeboru (gólman a 5 hráčů nastoupilo den předtím v Rožnově p. R. v utkání krajského přeboru) znamenala penaltový rozstřel a další zábavu pro fanoušky. Naštěstí pro nás to dopadlo dobře a v šesté sérii rozhodl Džanek, když hostující hráč poté přestřelil. V první sérii Adam trefil břevno a v páté sérii hostující kapitán Kroutilík minul pravou tyč Bladovi branky. Jinak všichni hráči bez problémů proměňovali - za nás Katr, José, Coufa, Kobza - všichni leváci :-)). Utkání sledovalo opět téměř 300 diváků a myslím, že se určitě nenudili. Po celý zápas se hrálo nahoru dolů a rušno bylo před oběma  brankami. Do vedení na 1:0 nás poslal v 17.min (asi svou první brankou v mistráku za muže:-)) dorostenec Peťa Jančář, když dorazil tečovanou střelu Fiji do odkryté svatyně gólmana Jarky. Radost trval asi 30 sekund a hosté z rychlého a velmi pěkně vykombinovaného protiútoku skóre obratem srovnali na 1:1. V průběhu prvního poločasu bylo několik zahozených šancí na obou stranách a poločas místo 1:1 mohl být klidně 3:3. Ve druhém poločase obě mužstva pokračovala v ofenzívní hře a když se zdálo, že to skončí 1:1, tak zahrál výborně Aďus rohový kop a Maine z metru dopravil levým stehnem míč do sítě 2:1. Předtím ještě zahrál padající hostující hráč evidentně v pokutovém území rukou, kdy si viditelně míč rukou posunul a dokonce to i potom přiznal. Bohužel penalta se nepískala. V 84. min po dalším rohu a hlavičce Kobzy vypadl míč hostujícímu brankáři s rukou a míč doklepl pohotově opět Peťa, ale po chvilkové radosti z dvoubrankového vedení hlavní sudí pro údajný faul na gólmana branku neuznal. Pomezní nemával a přiznám se, že ani já jsem faul neviděl, nicméně hlavní sudí branku neuznal, což se ukázalo jako rozhodující, protože v 88.minutě po trmě mrvě v našem vápně se nešťastně odrazil od našeho hráče míč přímo na volného hostujícího hráče, který zcela sám na středu branky z 8 metrů nezaváhal a vyrovnal tak na konečných 2:2. Po již zmíněném vítězném penaltovém rozstřelu, který pro nás znamenal ten jeden bodík na víc jsme opět poskočili zpátky na 6. příčku v tabulce a na čtvrté Ludkovice ztrácíme jen 2 bodíky a na páté Nedakonice bod jeden. Právě toto jsou naši dva soupeři v posledních dvou kolech, kdy nejprve budeme hrát 10.6. v neděli v 17 hodin v Ludkovicích na nově zrekonstruovaném travnatém hřišti a za týden se doma rozloučíme s letošní sezónou s Nedakonicemi také v neděli v 17 hodin. Klukům chci závěrem poděkovat opět za velké srdíčko, které je pro poctivý výkon potřeba a mlaďochům, kteří bojují na dvou frontách, jak za dorost tak za nás, obzvláště :-))). 
 
Branky: 17. Jančář Petr, 81. Šmíd Martin - 18. Kroutilík Boris, 88. Judas David.
ŽK: 78. Coufalík Miroslav
 
Sestava:  Pochylý Jiří - Bachůrek Petr, Kobzinek Miroslav (K), Šmíd Martin - Lekeš Jan, Uher Pavel, Pochylý Jan, Červinka Adam, Jančář Petr (89. Katrňák Radek) - Bachůrek Leo (80. Indra Patrik), Lekeš Filip (49. Coufalík Miroslav).
 
Připraven ještě byl: náhradní gólman Zábranský Martin, Roman Mikliš.
 
Omluveni:  Vrba Vojtěch, David Hruboš, Vacula Roman, Tomáš Smejkal, Vojta Janča (všichni z důvodu zranění), Moravanský Zdeněk.