TJ SOKOL Újezdec Těšov - FC Viktoria Otrokovice B 1:2np (1:0)

01.04.2019 14:58
Penaltový rozstřel pro Viktorku:
 
První jarní utkání doma jsme přivítali posílenou rezervu třetiligové Viktorie Otrokovice. Po celý zápas se hrál oboustranně fotbal ve vysokém tempu a hosté předvedli svou kvalitu. Také naši borci v ničem nezaostávali a po šanci Kuby Lišky, přišly dvě tutovky hostů, ale ve 29. minutě jsme my šli do vedení po důrazném ataku Filipa Lekeše na hostujícího gólmana, který Filipa nastřelil a balon se odrazil do prázdné svatyně hostí. Ve druhé půli se pokračovalo ve snaze hostů o vyrovnání a naší snaze zápas rozhodnout. Šance na obou stranách však zůstaly nevyužity. Když se zdálo, že 3 body zůstanou doma, nastavil rozhodčí Dorotík nepochopitelně 3 minuty, ač nebylo žádné ošetřování a v 94. minutě sice vychytal Jirka Pochylý bombu hostujícího útočníka, bohužel se odražený míč posadil přímo na hlavu hostujícího Horáka a bylo 1:1. Potom se hrálo ještě další dvě minuty, ale už se nikomu nepodařilo skórovat. Čekaly nás tak penalty stejně jako na podzim na Viktorce. V penaltové loterii bohužel uspěli 1:3 hosté a druhý bod si tak připsali oni.
 
Komentář trenéra Petra Červinky: Myslím, že divácky se muselo utkání líbit. Hosté měli svou kvalitu a posíleni o třetiligové hráče kousali po celé utkání. Bohužel pro nás jsme vyrovnávací gól dostali až ve 4.minutě pro mě zcela nepochopitelného nastavení, kdy se vůbec neošetřovalo a nebyl důvod takto utkání prodlužovat. Navíc se po brance hrálo další dvě minuty. Pro nás je to smutné v tom, že jsme se mohli posunout už před Koryčany a Ořechov. Nicméně vidím obrovské pozitivum v přístupu všech hráčů k zápasu a také v tom,že jsme utkání opět odjezdili a na tom se dá stavět v dalších zápasech a věřím, že budeme nadále bodovat jako v prvních dvou jarních kolech. 
 
Branky:  29. Lekeš Filip.
ŽK:  60. Kobzinek Miroslav (K), 93. Lekeš Jan.
 
Sestava:  Pochylý Jiří - Šmíd Martin (46. Gazdík Jan), Kobzinek Miroslav (K), Červenka Bronislav, Konečný Pavel - Liška Jakub (89. Kročil Jaroslav), Červinka Adam (21. Pochylý Jan), Slinták Karel, Indra Patrik (57. Lekeš Jan) - Vacula Roman (82. Skařupa Petr), Lekeš Filip.
 
Připraven ještě byl: náhradní gólman Zábranský Martin a Katrňák Radek.
 
Omluveni: Jančář Petr a David Hruboš.