TŘI BODY ZE SOUSEDSKÉHO DERBY PRO NAŠE KLUKY

01.09.2013 14:17

TŘI BODY ZE SOUSEDSKÉHO DERBY PRO NAŠE KLUKY

01.09.2013 14:17

NEDĚLE 1. 9. 2013 OP ŽÁKŮ

TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV - FC BÁNOV 7 : 2 (3:1) 


SESTAVA: Srník Ondřej – Kubáň Jakub, Kelíšek Martin, Kundrata Michal,
Řehák Karel – Bachůrek Leo, Bachůrek Štěpán, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek- Lekeš Filip ©, Daněk Michal

STŘÍDALI: Brulík Marek, Hlinský Jakub, Stojaspal Adam, Mikliš Vít

BRANKY: Lekeš Filip 4 (1:0, 2:0, 3:0 = hattrick, 6:2), Bachůrek Leo (4:1 p.)
                Mikliš Vít (5:2), Bachůrek Štěpán (7:2)

Souboj dvou poražených z úvodního kola nebyl pro nás tak lehkou záležitostí, jak se podle výsledku může zdát. Bánov neprodal svou kůži lacino. Za občasného deště byl k vidění v celku bojovný a líbivý fotbal.
V první půli byla hra vyrovnaná. Věděli jsme, že jen brzká branka může naše kluky (kteří dnes hráli už v úplně kompletní sestavě i s „posilou“ z přípravky) uklidnit. O to víc vždy zatrnulo při šancích hostí. Naše obrané a záložní řady, včetně gólmana, ale pracují celkem jistě.
V osmé minutě Michal těsně svou střelou míjí branku Bánova. O minutu později se ale v její síti třepotá míč vypálený Filipem, kterému ho naservíroval Leoš.
Druhou branku po další hezké akci přidává znovu Filip. Zhruba v půli poločasu ale po levé straně proniká hráč hostí a prudkou střelou, když si předtím „pohrál“ s naší obranou, nedává Ondrovi šanci.
Pár minut před poločasovým hvizdem uniká po své straně Marek Vaškovic a Filip jeho centr usměrňuje potřetí za záda brankáře Bánova.
V přestávce v kabině jsme kluky nabádali, aby si dali pozor na další tlak hostí, zápas stále není rozhodnutý. Jsou to ale naši, kdo má více šancí. Bohužel ani ty vyložené neproměňujeme.
Klid přinesl až gól z penalty, kterou bezpečně proměnil Leoš. Při průniku do vápna byl faulován a sám i hosty potrestal.
Zhruba kolem 50. minuty ale končí míč i v naší síti. Další rychlý průnik a následná střela. Tu sice Ondra reflexivně likviduje, ale na dorážku (byl to ofsajd, nebo ne?) už nestačil.
V tu dobu mezi našimi hráči i diváky „bublají nervy“.
Vítek, benjamínek v našem dresu, ale o několik minut později jde do souboje o míč na brankové čáře a zasluhuje se o náš pátý gól.         
O chvilku později Kája nahrává Filipovi a ten nádherně z voleje zvyšuje na 6:2. To je zhruba 60. minuta utkání a je rozhodnuto. Kluci se ale snaží dál. Výsledkem toho je střela Štěpána Bachůrka, která proklouzla kolem tyče do branky hostí. Gól, který si jeho autor za své předváděné výkony zasloužil.
Tři body jsme získali, ale stále je co do dalších zápasů zlepšovat.

Josef Srník