8.kolo: Újezdec-Těšov vs Ostr.Lhota

17.10.2011 21:51

Újezdec-Těšov vs Ostr.Lhota 6:0 (2:0)
Branky: Daněk, Bachůrek 2x (1xpenalta), Mrázek, Lekeš F., Lekeš J.
Sestava: Řezníček - Lekeš J. , Váňa , Kelíšek T. , Řezníčková - Vaškovic , Gazdík , Lekeš F. , Kovařík - Daňek , Mrázek
Střídali: Srník , Kelíšek M. , Bachůrek , Koplík , Janiga

Dnešní náš soupeř je v tabulce na poslední příčce a doposud nevstřelil ani branku. I to možná stálo za výkonem našeho týmu v prvním poločase.

Do utkání jsme vstoupili s otevřenou hrou a ihned zatlačili hosty před jejich branku. S míčem jsme se ale dostávali jen na hranici pokutového území, a odtud se pak většina našich hráčů neodvážila ani vystřelit. Když už jsme pak začali navíc hrát systémem hodným mladších přípravek (a to malé fotbalisty nechci urážet) – kde je míč, tam jsou všichni -  začal být fotbal opravdu nekoukatelný. Trenéři začínají „točit“ sestavou.

Běžela asi 22.minuta, když Filip Kovařík zatáhnul po pravém křídle míč až k rohovému praporku a poslal centr do vápna. Balon po několika tečích doputoval k Míšovi Daňkovi a ten nezaváhal. 1:0.

Několik minut na to dalekonosnou střelou, asi tak z 25 metrů, Honza Lekeš podruhé rozvlnil síť za hostujícím brankářem. 2:0. To už byl i maličko veselejší pohled na naši hru. Víc závažného už se ale do přestávky neudálo.

První půle: Naši hráči bloudí po hřišti bez náznaků kombinace a se spoustou zahozených šancí. „Mazáci“ jako kdyby chtěli sami zápas rozhodnout, jako by se už dřív vsadili, kdo dá víc branek. A ono je to spíš naopak. Z pohledu trenérů jako kdyby soutěžili o to, kdo víc akcí pokazí. Navíc je všechno strašně ukřičené. Nejen z naší lavičky, ale hlavně od zábradlí, od diváků, se to hlasitými poznámkami jen hemží. Zbytečně jsme pak všichni nervózní.

Po zatím asi největším „průvanu“ v kabinách tohoto roku, vyšli naši borci na plochu poněkud bělejší v obličeji, ale jako vyměnění. Najednou hrají krásný fotbal plný kombinací, narážeček a průniků.

Spousta šancí ale bohužel stále nemá ten náležitý brankový efekt. Ale postupem času přichází i to.

Vyjmenovat všechny naše příležitosti v druhé půli asi ani nelze, proto jen o těch gólových:

Ve 40.minutě letí centru přes celé vápno hostí a Marek Mrázek nekompromisně usměrňuje míč do sítě. 3:0. Ve 46.minutě se prosadil i dirigent našeho úspěchu v druhé půli Filip Lekeš, který skóruje z hranice malého vápna. 4:0. Po té začal řádit v pokutovém území hostí náš nejmenší útočník Leoš Bachůrek. V 60.minutě donutil soupeře k faulu, po kterém rozhodčí okamžitě odpískal pokutový kop. Trenéři velí, že k jeho exekuci se má postavit právě Leoš. Ten nedal gólmanovi nejmenší šanci a střelou k pravé tyči, téměř bez rozběhu, si připisuje svůj první gólový zásah. 5:0. Za tři minuty přidává další. V malém vápně doráží odražený míč do branky. 6:0 pro domácí. Konec utkání je ve znamení ještě několika dalších našich neproměněných šancí.

Druhá půle: Po té, co naši hráči zpytovali svědomí a začali poslouchat rady trenérů a hrát to, co mají za úkol, je naše hra pohledná, bojovná, se spoustou šancí. Kdybychom proměnili všechny, mohl jet soupeř domů s dvouciferným výsledkem.

Po celý zápas si odváděli nadstandard pouze naši tři obránci – Tomáš Kelíšek, Honza Lekeš a David Váňa a do zranění i záložník Marek Vaškovic. Ve druhé půli bych chtěl vyzvednout hlavně naše středopolaře – Filipa Lekeš , Filipa Kovaříka a Honzu Gazdíka kteří servírovali spoustu přihrávek a centrů z kterých posléze začali padat i branky a našeho útočného štírka Leoše Bachůrka za jeho bojovnost. Posledním, koho bych zhodnotil jako nadprůměrného v druhé půlce, je Ondra Srník. I jako obránce si vytvořil několik šancí , podporoval útok a bezchybně bránil.

Zbytek mužstva odvedlo spíše průměrný výkon vzhledem ke svým schopnostem.

Mike

FOTO ZDE