V OSTROHU VÝHRA, ALE AŽ PO DŮRAZNÉM ZLEPŠENÍ

24.10.2013 22:06

Neděle 20. 10. 2013   Okresní přebor žáků

FK UHERSKÝ OSTROH - TJ SOKOL ÚJEZDEC – TĚŠOV 2 : 8 (1:3)

Sestava: Srník Ondřej – Stojaspal Adam, Kundrata Michal, Kelíšek Martin, Dvořák Lukáš – Daněk   
               Michal, Kelíšek Tomáš, Vaškovic Marek – Bachůrek Leoš, Lekeš Filip ©, Bachůrek Štěpán

Střídali: Hlinský Jakub, Kubáň Jakub, Brulík Marek

Branky: Vaškovic Marek 2, Brulík Marek 2, Bachůrek Leoš, Kelíšek Tomáš, Kundrata Michal,
             Hlinský Jakub

„Co je to s vašimi kluky? Vůbec je nepoznávám“, to se mě ptal rozhodčí při odchodu do kabin o přestávce našeho dnešního souboje.
Je to tak. Kluci zápas, který měl pro ně být z kategorie lehčích, vůbec nezvládají. I když vedeme po poločase 3 : 1, mohlo být daleko hůř.
V 8. minutě sice vedeme gólem Marka Vaškovice 1 : 0, ale předtím jsme se nedůsledností před brankou domácích připravili o další trefy do sítě.
Za dvě minuty je srovnáno. Chyba v obraně (Adam) umožnila domácím rychlý protiútok a ani Ondrovo včasné vyběhnutí gólu nezabránilo. 1 : 1
Nechybělo mnoho a za pár minut jsme mohli prohrávat. Hráč domácích naštěstí s Ondrou obstřeluje i naši branku. 
Dvacet minut trvá, než jsme začali skóre obracet ve svůj prospěch. To se trefil Lukáš Dvořák po příhře od Marka Vaškovice. 1 : 2
O pár minut později se, po rohovém kopu, prosazuje Marek Brulík. 1 : 3   
Dvě „slepené“ branky tak alespoň zakrývají naši rozháranou hru. Kluci hrají ještě hůř, než minulou neděli první půlku proti Ostrožské Lhotě.
A tak v kabině musela nastat pořádná domluva. Ne sice hlasitá, ale důrazná.
Asi pomohla. Protože hned v první minutě druhé části hry přidává další zásah Marek Vaškovic. Tom Kelíšek vzorně sledoval míč, přihrál před branku a tam správně reagoval Marek. 1 : 4
O pár minut později dalekonosná střela Míši Kundraty podklouzla pod tělem gólmana – 1 : 5!
Od té doby konečně naše vystoupení vypadá tak, jak si přejeme kluky vidět hrát. Začali se bavit fotbalem a branky přibývaly.
Konečně se trefil do černého i Tomáš Kelíšek. Po rohovém kopu Filipa proklouznul míč kolem celé branky až k němu a Tom se může radovat. 1 : 6. Za všechny své dosavadní výkony si tu trefu zasloužil.
Na 7 : 1 v náš prospěch zvyšuje Marek Brulík po nahrávce od Filipa, který si předtím kličkami trošku pohrál s obranou domácích.
Radovat se mohl i Kuba Hlinský. Hlavičkou rozvlnil síť za zády ostrožského gólmana. 1 : 8
Dnešní účet ale uzavírají domácí. Korigují na 2 : 8. A znovu jim k tomu dopomohla chyba našich zadních řad. Konkrétně Ondra si troufl na vyběhnutí za velké vápno. Hráč Ostrohu byl ale rychlejší.
Škoda těch dvou branek, těch chyb při nich. Při zápase, kdy by skóre bylo míň rozdílné, by nás třeba i body mohly stát.
Ale „konec dobrý, všechno dobré“, jak se říká. Tři body domů vezeme a i celkové skóre už máme aktivní. Za týden v Topolné snad přidáme další radostné vystoupení.
Největší pochvalu dnes zaslouží Tom Kelíšek a Filip Lekeš. Dostali za úkol snažit se podržet míč, nahrávat do šancí a pokud to půjde i sami zakončovat. Filip má dnes tři asistence, Tomáš jednu a k tomu i trefu do černého.

Josef Srník.
   

FOTO