VÍTĚZNÉ ČTVRTFINÁLE POHÁRU OFS

12.04.2014 06:32

NEDĚLE 6. 4. 2014 – čtvrtfinále poháru OFS – žáci

TJ SOKOL Březová  - TJ SOKOL Újezdec – Těšov 3 : 4 (0:3)

Sestava: Srník Ondřej © - Řehák Karel, Daněk Michal, Kundrata Michal, Vaškovic Marek      
              - Kubáň Jakub, Bachůrek Štěpán, Bachůrek Leo – Stojaspal Adam, Kelíšek Tomáš,
              Dvořák Lukáš

Střídali: Brulík Marek, Mikliš Vít, Jurák Michal

Branky: Kelíšek Tomáš 2 (0:1, 0:3), Bachůrek Štěpán (0:3 p), Bachůrek Leo (1:4)

První ostrý start jara našim klukům vyšel. Na Březové to sice nijak lehký zápas nakonec nebyl, ale jeho koncovku naši zvládli dokonale. Stále schází zraněný Filip Lekeš.
O soupeři jsme před soubojem věděli, že vede svou skupinu Okresní soutěže (hrané na šířku hřiště) bez jediné ztráty bodu. Že dokázal porazit i ČSK Uh. Brod.
Hrát ale zápas na šířku anebo na délku hřiště, to je rozdíl. A kluci ve žlutých dresech toho dokázali během první půle dokonale využít. Boj to byl sice tvrdý, jiskřilo se na obou stranách, ale ne záludný. Snaha našich po úspěchu byla v první pětatřicetiminutovce nevídaná.
Od 12. minuty vedeme po úniku Toma Kelíška – 0:1. O deset minut později proměňuje Štěpán penaltu, když ho předtím srazil ve velkém vápně domácí hráč – 0:2.
Šance mají i hráči Březové, ale Ondra zatím vše bezpečně lapá do svých rukavic. Navíc nevypouštíme ani jeden souboj.
Ve 30. minutě trochu ostuda. Domácí vystavili do ofsajdové pasti hned sedm!? našich hráčů.
O dvě minutky později ale Tomáš jejich fintu, při našem dalším volném kopu, prokoukl a sólem stanovil skóre první půle – 0:3.   
O přestávce je v kabině i mezi našimi příznivci nálada výborná. Hráče ale stále upozorňuji, že Březová se určitě jen tak nevzdá.
A hned první minuta druhého poločasu mi dává za pravdu. Domácí Ševčík po sólu od půlky hřiště nedává Ondrovi šanci – 1:3. A hra se začíná vyrovnávat. Naši znervosněli.
Ve 43. minutě máme šanci na zvýšení náskoku. V pokutovém území je sražen Tomáš a je tu další penalta. Sám poškozený se na ni chystá. A nastává něco neuvěřitelného. Domácí fotograf nabádá místní mládež, aby Toma „vybučela“, přidává výkřiky „Nedá, nedá“…od dospělého člověka nepochopitelné chování při žákovském utkání.
Tom opravdu branku míjí. Bohudíky náplast přichází brzy. Leoš, i když byl ve vápně faulovaný, dokázal míč dostat do sítě- 1:4.
Místo klidu v našich řadách ale přichází útlum a  naopak velký tlak domácích. Ten korunuje opět Ševčík v 50. a 52. minutě dvěma zásahy – 2:4, 3:4.
A najednou se musíme bát o výsledek. K tomu přicházejí zranění. Leoš odstupuje ze hry hned po tom, co vstřelil gól, s poraněným ramenem. O pár minut později „odchází“ koleno Káji Řeháka. A aby toho nebylo málo, opouští tvrdý trávník i Tomáš. Bolavá pata mu nedovoluje dál pokračovat. Je nutno přeskupit sestavu, je nutno kluky vyhecovat k zodpovědnému výkonu. Naši příznivci se přidávají bouřlivým fanděním.
Konec dobrý – všechno dobré. Kouskováním hry, častým střídáním ( na poslední minutu jde zpět i zraněný Tomáš) a hlavně neskutečně zodpovědným výkonem kluků v poslední pětiminutovce jsme se dočkali postupu do semifinále.     
„Cigi-caga“, pozdrav s rodiči, to je odměna pro bojovníky z našeho oddílu.
Ve čtvrtek 1. května nás čeká semifinále. Do něho se, mimo nás, probojovaly ještě týmy Havřic, Topolné a Osvětiman.
A v neděli 13. dubna první mistrovský zápas jara v Bánově.

FOTO

FOTO Z přípravných zápasů

Josef Srník