ŽÁCI SI V PŘÍPRAVĚ ZVEDLI SEBEVĚDOMÍ

29.08.2013 21:19

ČTVRTEK 29. 8. 2013    PŘÁTELSKÝ ZÁPAS

ČSK UHERSKÝ BROD st. žáci - TJ SOKOL Újezdec – Těšov 2 : 4 (1:0)

Sestava: Srník Ondřej – Kubáň Jakub, Lekeš Filip ©, Řehák Karel, Kelíšek Martin -          
              Kundrata Michal, Kelíšek Tomáš, Bachůrek Štěpán, Vaškovic Marek –
              Bachůrek Leoš, Daněk Michal
Střídali:  Hlinský Jakub, Brulík Marek

Branky: Lekeš Filip 2 (1:1, 2:4), Bachůrek Leoš 2 (2:2, 2:3)

Po nedělní drtivé porážce si dnes kluci velmi zdařile zpravili reputaci i náladu. Na přátelské utkání s Uherským Brodem se sešel kompletní tým. Nabuzený a správně naladěný.
V prvním poločase jsme nastoupili se sestavou více zaměřenou na obranu, hrajeme víc na jistotu. Ale postupem času zjišťujeme, že domácí nejsou až zase tak moc nebezpečným soupeřem a tak se kluci osmělují k častějšímu napadání domácí branky. Škoda, že šance Míši Daňka, Marků Brulíka a Vaškovice zůstaly nevyužity. Za to přišel trest. Naše obrana, zhruba v půli prvního poločasu, trochu zazmatkovala, Ondra nebyl při výběhu na míč dost důrazný a tak ten mu skončil v síti. Naše to ale neodradilo. Dále jsou víc než vyrovnaným partnerem.
Do druhé půle je sestava ofenzivnější. Filip se přesunuje do útoku za Leošem, v zadu vše jistí Martin s Michalem Kundratou. A ten tah se povedl. Navíc celý zápas ve středu zálohy výborně spolupracují Tomáš se Štěpánem. A ani ostatní hráči nezůstávají se svými výkony pozadu. Filipova hezká střela znamená vyrovnání!
Ale další chyba v obraně. Martin si nedostatečně pohlídal Ondrův výhoz a domácí toho dokázali využít. Sice první střelu Ondra stačil vyrazit, ale na dorážku už nedosáhl.
Kluci ale mají stále hlavy nahoře. Postupem času je víc a víc převaha na naší straně. A brzy přišlo vyrovnání. Leoš dorazil vyražený míč po Filipově střele. A o několik minut později se z branky raduje podruhé.
Když pak Michalův roh Filip usměrňuje hlavou do sítě, je jen jeden pán na hřišti – naše mužstvo.
Ach jo, mít tak tuto sestavu v Mistřicích…asi by se sice i tak prohrálo, ale určitě ne tak moc…
Mimochodem, zavzpomínejte bývalí hráči a trenéři kdy naposledy žáci Újezdce porazily ty z Brodu.


Josef Srník